آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
![](https://danyarmag.ir/wp-content/uploads/2024/01/۱-2024-01-08T155354.485.jpg)
برخی تحقیقات نشان دهنده این امر هستند که وقتی کودکان خود در تهیه غذا شرکت میکنند، تمایل دارند تا غذاهای سالم بیشتری در بشقابشان داشته باشند. وظایفی را متناسب با توانایی کودکانتان برای آنها پیدا کنید. شستن، رنده کردن یا له کردن، فعالیتهای جالبی برای کودکان هستند. میت بال یا کوفته قلقلی را معمولا به همراه غذاهای جانبی دیگری سرو می شود. ترکیب میت بال به همراه پوره سیب زمینی ترکیب بسیار محبوب و پر طرفداری در سراسر جهان است.در این مفاله از مجله دان یار به بیان آشپزی با کودک – و نحوه درست کردن کوفته قلقلی خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.
مزایای آشپزی با کودک
کودکان در هنگام آشپزی علاوه بر اینکه احساس مفید بودن دارند، میتوانند خیلی چیزها را در کنار والدین یاد بگیرند. به طور مثال آنها یاد میگیرند که مسئولیتپذیر باشند و در لحظه تصمیم درستی بگیرند همچنین آنها دستورالعملهای مختلف را یاد میگیرند و با فرهنگ غذایی دیگر کشورها بیشتر آشنا میشوند.این کار یک زنگ تفریح خوب برای کودکان است و به آنها یاد میدهد که چگونه مسئولیتهای بزرگ را به عهده بگیرند. از دیگر مزایای آشپزی با کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تقویت مهارتهای فردی
- تقویت روابط گروهی
- افزایش مسئولیتپذیری
- افزایش هوش ریاضیات
- مدیریت زمان
- افزایش تمرکز
- کاهش خشم و استرس
- احساس مفید بودن
نکات آشپزی با کودک
- همه چیز آسان باشد
- به کودک اجازه ی دخالت دهید
- تجهیزات آشپزخانه کودک پسند باشد
- چیزهای جدید را امتحان کنید
- با کودک خود خوش بگذارانید
- کنجکاوی فرزندتان را تحریک کنید
- بگذارید احساس خاص بودن داشته باشد
مواد لازم برای درست کردن کوفته قلقلی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد نخودچی | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
نحوه درست کردن کوفته قلقلی با کودک
مرحله اول
برای تهیه کوفته قلقلی ساده ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم، اگر کودک نزدیک شما باشد متوجه تند بودن پیاز و ریزش اشک چشم شما در اثر این بو خواهد شد اجازه دهید از فاصله مناسب با شما این تاثیر بوی تند را بر روی غدد اشکی و بویایی را ببیند سپس با فشار دست آب اضافی آنرا می گیریم و پیاز رنده شده را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخم مرغ به کاسه اضافه می کنیم.
در این مرحله میتوانید توجه کودک را به تفاوت و خصوصیات ظاهری ادویه ها جلب کنید.و اجازه دهید ادویه ها رابه غیر از فلفل بو کند و با دست لمس کند و به او بگویی فلفل بسیار تند است به همین دلیل دست نزن و بو نکن
طعم تند غذا را کنترل شده در حد بسیار کم و قابل تحمل کودک در رژیم غذایی کودک قرار دهید تا تفاوت آن را با شوری تلخی شیرینی و ترشی بشناسد
![آشپزی با کودک - درست کردن کوفته قلقلی](https://danyarmag.ir/wp-content/uploads/2024/01/%DB%B3-2024-01-08T155359.988.jpg)
آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
مرحله دوم
حالا با دست مواد را خوب ورز می دهیم تا مایه کوفته یکدست شود. اضافه کردن آرد نخودچی فقط برای انسجام مایه کوفته می باشد، پس اگر مایه کوفته شل است مقداری آرد نخودچی اضافه می کنیم تا به انسجام کافی برسد.
بخشی را نیز جدا کرده و به کودک می دهیم تا با دستان کوچک خود در کاسه ای جدا چند دقیقه ورز دهد و سپس از او بخواهید مانند شما گلوله های کوچک را درست کند
گلوله کردن خمیر مهارتی است که موجب تقویت ماهیچه های کوچک انگشتان و همچنین هماهنگی چشم و دست و توجه و تمرکز و تقویت الگو پذیری کودک خواهد شد
اینکه کودک بتواند گلوله ها را یک اندازه درست کند و در تقويت هوش ریاضی و تجسمی کودک بسیار تاثیر گذار است
البته به هیچ عنوان او را واردارنکنید که گلوله ها یکدست باشد بلکه به مرور زمان این مهارت در کودک افزایش می یابد
خودتان نیز از مواد کوفته های قلقلی کوچک به اندازه فندق درست می کنید و کنار بگذارید.و اجازه دهید کودک در کنار شما با نگاه کردن الگو پذیری و تقلید از شما به را بدون تذکر کلامی شما تجربه کند
مرحله سوم
نکته مهم در این مرحله این است که نباید بیش از حد به مایه کوفته، آرد نخودچی اضافه کنید زیرا باعث می شود کوفته های شما خشک و سفت شوند. اگر مایه کوفته شما بیش از حد سفت شده است می توانید با مقداری کمی آب مجددا آنرا منسجم کنید.
به یاد داشته باشید در این مرحله حتما آرد نخودچی را به کودک نشان دهید و و توجه او را طعم و رنگ آن جلب کنید . از کودک بخواهید آرد را لمس کند و کمی از آن را بچشد.
![آشپزی با کودک - درست کردن کوفته قلقلی](https://danyarmag.ir/wp-content/uploads/2024/01/%DB%B6-27.jpg)
آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
مرحله چهارم
پس از اینکه مایه کوفته آماده شد آنرا در روغن تفت دهید تا سرخ شود.
مرحله پنجم از آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
در حین سرخ شدن کوفته ها می توانیم سس مخصوص را آماده کنیم، برای این منظور پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و آنها را خرد می کنیم و سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود.
در این مرحله هم میتوانید کمی گوجه فرنگی را در اختیار کودک گذاشته تا با طعم و رنگ و نام آنها آشنا شود در آشپزی با کودک هرچقدر که محیط و علاقه کودک به شما اجازه میدهد حواس پنچ گانه کودک را درگیر کنید.
![آشپزی با کودک - درست کردن کوفته قلقلی](https://danyarmag.ir/wp-content/uploads/2024/01/%DB%B7-11.jpg)
آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
مرحله ششم
حالا پیاز باقیمانده را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا کاملا نرم و شفاف شود، سپس رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود.
پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی خرد شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم. در پایان نصف لیوان آب جوش به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس به غلظت کافی برسد.
مرحله آخر آشپزی با کودک – درست کردن کوفته قلقلی
در این مرحله کوفته ها را به آرامی داخل سس مخصوص می چینیم و اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم طعم دار شوند. پس از اینکه آب داخل تابه به طور کامل تبخیر شد و سس شروع به روغن انداختن کرد می توانیم کوفته ها را سرو کنیم.
از فواید شریک کردن کودکان و خلاقیت کمی در آشپزی و غذاهای جذابی چون موارد زیر غافل نشوید :
- پنکیک خانگی
- ساندویچ پنیر، گوجه فرنگی و خیار
- لقمه حلوا ارده
- شیک موز
- عدسی و تکههای سیب زمینی
- طرز تهیه اسموتی شلیل و هندوانه